Около 130 запалянковци на ЦСКА ще могат да присъстват на мача с Ботев за Купата на България в сряда, съобщиха от пловдивския клуб.

Ботев Пловдив приема ЦСКА в първи полуфинал от турнира за Купата на България. Двубоят е в сряда от 21:00ч. на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Във връзка със заповеди №РД-01-289/02.06.2020 г. на министъра на здравеопазването и №РД-09-562/02.06.2020 г. на министъра на младежта и спорта, разрешаващи провеждането на първенството от ППЛ пред публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки, Българският футболен съюз призовава професионалните ни клубове към максимална отговорност в спазването на всички мерки и разпоредби на държавните власти и следване на препоръките в разработената от БФС и утвърдена от ММС концепция за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. В секторите без седалки е необходимо да се спазва 1,5 метра отстояние между зрителите.

С оглед тази заповед, притежателите на абонаментни карти за настоящия сезон – 705 човека, ще получат достъп до Сектор „А“ на „Футболен комплекс Ботев 1912“. Посочените места на абонаментните карти няма да важат, като зрителите ще бъдат разполагани през най-малко две седалки.

За Трибуна Юг, с оглед капацитета от 800 места, ще бъдат пуснати в продажба 267 билета, които ще са на цена 8 лева. Пропуските за мача с ЦСКА ще бъдат налични за „жълто-черните“ привърженици в системата на Eventim от вторник (09.06) в 10:00ч.

Феновете ще имат ограничение в броя на закупени билети, като всеки привърженик ще може да закупи максимум един билет.

За гостите от ЦСКА ще бъдат отпуснати 133 билета, като пропуските ще бъдат предоставени за разпространение на "червения" клуб. /БГНЕС