След като през миналата седмица агентът Георги Градев свика специална пресконференция, на която нападна с въпроси БФС, скандалният мениджър пренесе битката с футболната централа и във Фейсбук, като зададе нова порция питания, отправени към Борислав Михайлов.

Ето какво пише Градев в профила си във Facebook (публикувано е без редакторска намеса):

УСТАВ НА БФС (2009)

Несъвместимост

Чл. 31. (1) Президентът, членовете на ИК и председателите на постоянни комисии не могат да заемат щатна длъжност в системата на БФС.

 

Имам следните въпроси към Борислав Михайлов:

1. Заема ли той щатна длъжност в БФС и получава ли заплата въпреки изричната разпоредба на чл. 31, ал. 1 от Устава на БФС?

2. Ако да, верно ли е, че заплата му възлиза на 10 300 евро месечно (или на друга сума)?

3. Ако да, готов ли е да върне всички получени заплати от 2005 г. досега в касата на БФС незабавно?

Ако се окажа вярно, че Борислав Михайлов получава 10 300 евро месечно като президент на БФС, ОБЕЩАВАМ да го съдим да върне парите след конгреса, ако не се съгласи да направи това доброволно.

 

Освен това Георги Градев отговори и на отговорите на БФС на зададените от него миналата седмица с въпроси, като написа (отново публикувано без никаква редакторска намеса):

НЕВЕЖИ, НЕКОМПЕТЕНТНИ И ЛЪЖЦИ - БФС

В отговор на невежата, некомпетентна и лъжлива пасмина в БФС, на която мястото е само и единствено в ЗАТВОРА (те доста от тях вече са клиенти на прокуратурата и съда), където пребиват престъпниците в нормалните държави, заявявам следното:

1. АНИСЕ го оставям за по-късно днес, когато ще отговоря на БФС подобаващо. Само няколко въпроси в аванс - как така хем "Договорът на Анисе с "Черноморец" Е СКЛЮЧЕН И ПРЕКРАТЕН в съответствие с трудовото законодателство на Република България", хем "един клуб реши да отмъкне без пари даден футболист", хем "договорът на клуба с Анисе изтича на 30.06.2014 г."? Как се "отмъква" свободен футболист, който търси работа? Защо, след като договорът на Анисе с Черноморец е прекратен законно, ЦСКА да не може да контактува с Анисе? А как договорът на Анисе с Черноморец е прекратен законно на 19.01.2012 г., но ще изтече на 30.06.2014 г.?

Така се получава, когато становище по спортно-правни въпроси се дава от пресаташето-треньор-адвокат на БФС, който изобщо не се опитва да прикрие клубните си пристрастия и лошото си възпитание. ИЗЛАГАЦИЯТА Е ОГРОМНА! Не става само с лаене, и акъл е нужен, но той не расте по дърветата, Павка...

 

2. БОЛАДО - видно от приложения доклад от ТМС (системата на ФИФА), искането за издаване на международен трансферен сертификат (т.е. жълта карта, както БФС го наричаше по комунизма, който очевидно не си е отишъл от БФС все още) е направено от БФС ИЗВЪН ТРАНСФЕРНИЯ ПЕРИОД на 02.03.2012 г. На СЪЩАТА ДАТА Испанската футболна федерация го е одобрила и НА СЪЩАТА ДАТА БФС е картотекирал Боладо в ЦСКА. Трансферният период приключи на 28.02.2012 г., т.е. 3 дни по-рано. Значи цялата процедура по картотекирането на Боладо в ЦСКА е започнала и завършила ИЗВЪН ТРАНСФЕРНИЯ ПЕРИОД.

Чл. 23 от Правилника на БФС (http://www.bfunion.bg/media/upload/11937.doc) гласи: "По изключение от правилото на чл. 22, футболист-професионалист, чийто договор е изтекъл или прекратен до края на трансферен период, може да бъде картотекиран извън този трансферен период"!?

На лъжата краката са къси. Случаят Боладо потвърждава, че Анисе МОЖЕ да бъде картотекиран извън трансферния период.

3. ТЕЛКИЙСКИ - видно от приложените документи, Телкийски е прекратил с Амкар на 30.09.2009 г., т.е. ИЗВЪН ТРАНСФЕРНИЯ ПЕРИОД (който е приключил на 31.08.2009 г.), и е подал молба за картотекиране в БФС на 13.10.2009 г., т.е. ИЗВЪН ТРАНСФЕРНИЯ ПЕРИОД.

Съгласно бележка под текста № 33 на стр. 23 от Коментара на ФИФА на правилата за статута и трансферите на футболисти (които не са изменяни в тази си част от 01.07.2005 г.; http://www.fifa.com/mm/document/affederation/administration/51/56/07/transfer_commentary_06_en_1843.pdf), "If the club and the player agree to terminate the employment contract outside a registration period, the player will only be entitled to register for a new club in the next registration period following the mutual termination". Този коментар е част от интерпретацията на чл. 6 от Правилника на ФИФА, който е задължителен за БФС съгласно чл. 1, ал. 3, т. а) от Правилника на ФИФА и чл. 3, ал. 1, т. 3 и чл. 17, ал. 2 от Устава на БФС.

Изводът е категоричен, че БФС абсолютно НЕПРАВОМЕРНО е картотекирал Д. Телкийски в Левски през м. октомври 2009 г. БФС продължава да крие, че е бил глобен от ФИФА за това си неправомерно действие.

На лъжата краката са къси. Случаят Телкийски също потвърждава, че Анисе МОЖЕ да бъде картотекиран извън трансферния период.

 

4. ГЛОБАТА ОТ УЕФА ОТ 15.06.2009 г. - прилагам извадка от дисциплинарното досие на БФС в УЕФА, от която е очебийно, че БФС е бил глобен от УЕФА на 15.06.2009 г. с 50 000 евро за нарушение на лицензионните правила и процедури. Санкцията е била изменена от УЕФА на 25.06.2009 г. на условна и е била отложена. Все още виси за БФС.

ЗА КАКВО Е ТАЗИ ГЛОБА? ЗАЩО БФС ПРОДЪЛЖАВА ДА Я КРИЕ И ДА ОТРИЧА ВРЪЗКАТА С ОТНЕТИЯ ЛИЦЕНЗ НА ЦСКА ПРЕЗ 2008 Г.? Искам точен и ясен отговор от БФС, но не го получавам...

5. ГОНЗО - видно от приложената извадка от Правилата на ФИФА в сила от 01.07.2005 г. (http://www.fifa.com/mm/document/affederation/administration/50/02/49/status_transfer_en_25.pdf), паспортът на играча е бил въведен от ФИФА в чл. 7 още на 01.07.2005 г. Съгласно чл. 1, ал. 2 от Анекс 3 от Правилника на ФИФА в сила от 01.07.2005 г., "In the case of Professionals, the Association issuing the ITC shall also attach a copy of the player passport to it".

Да, случаят е изключително прост наистина, БФС или е получил паспорта на Гонзо от Турция (както изисква чл. 1, ал. 2 от Анекс 3 от Правилника на ФИФА в сила от 01.07.2005 г.) и го е скрил, или БФС е трябвало да поиска паспорта на Гонзо от Турция, за да не допусне този грандиозен гаф.

НАРОЧНО ЛИ Е ДОПУСНАТ ТОЗИ ГАФ, ЗА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ОТБОРИТЕ В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ, ИЛИ СТЕ УЖАСНО НЕКОМПЕТЕНТНИ И НЕВЕЖИ В БФС, ИЛИ И ДВЕТЕ?

ЗАЩО ИЗЛЪГАХТЕ НА САЙТА СИ ВЧЕРА, ЧЕ ПРЕЗ М. МАРТ 2006 Г. НЕ Е ИМАЛО ПАСПОРТ НА ИГРАЧА, КОГАТО ТОЙ Е ВЪВЕДЕН ОТ ФИФА НА 01.07.2005 Г.?

След горното спокойно мога да наричам БФС лъжци, невежи и некомпетентни без да се притеснявам, че ще ме осъдят за обида, тъй като истината е защита срещу клевета. А истината се доказва с документи - с тези документи тук!

ГОСПОДА ОТ БФС, НАПУСНЕТЕ ВЕДНАГА БФС, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО! СЛЕД КОНГРЕСА ОТИВАТЕ НА СЪД ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ (АДМИНИСТРАТИВНИ) ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

Приложените от Градев документи можете да видите тук!