Белгийските Гент и Генк следят изкъсо изявите на защитника на Литекс Николай Бодуров, пише сайтът voetbalkrant.com.

24-годишният десен бек вече е бил наблюдаван от скаута Люк Даененс в четвъртфинала за Купата на България срещу Левски в сряда, а човек на Генк също е бил на трибуните в Ловеч.

Бодуров игра цял мач за успеха на Литекс, а в 73-ата минута създаде една от най-дискусионните ситуации в мача, като след негово спиране на топката в наказателното поле сините поискаха дузпа за игра с ръка, но съдията не отсъди такава.

В момента Генк е първи в Белгия с 2 точки пред втория Андерлехт. Гент, който през есента игра срещу Левски в Лига Европа, е трети, на 4 точки зад лидера.

През миналата седмица именно Николай Бодуров пък бе в основата на скандала между треньора на Литекс Любослав Пенев и националния селекционер на България Лотар Матеус. Пенев заяви, че „Матеус е започнал да го дразни”, след като повика бранителя за мачовете с Швейцария и Кипър, но не го пусна за нито една минута в игра и в двете срещи.

Voetbalkrant.com пише, че Бодуров би паснал перфектно на тима на Гент, с уточнението, че белгийците ще имат тежка битка за подписа на българския национал.