Литекс победи Левски след изпълнение на дузпи и се класира на полуфинал за Купата на България. В редовното време и продълженията двата отбора направиха 1:1 на Градския стадион в Ловеч. При дузпите Литекс вкара 4, срещу само 2 на Левски.

Така след като миналата година нито един от двата отбора не успя да прескочи осминафинал, през тази, поне шампионът стигна сред най-добрите 4 за Купата.

Датският арбитър, поканен да ръководи дербито от четвъртфиналите, Ларс Кристоферсен, създаде доста причини за дискусии и в двете посоки, но иначе показа еднакъв критерии към двата състава. Той щеше да си отнесе още повече критики, ако и Литекс, и Левски, не бяха изиграли въпреки неговата намеса хубав двубой, с атаки и към двете врати. Левски имаше по-чистите положения в срещата, а младият страж на тима Пламен Илиев спаси най-добрите ситуации пред себе си, но нямаше шанс при рулетката на дузпите след редовното време и продълженията.

Левски започна малко по-добре мача на Градския стадион в Ловеч, но Литекс се окопити след 15-тина минути игра, и оттам мачът стана двуостър. Най-спорното положение в двубоя си остана дузпата. В 33-та минута Иво Иванов пресрещна грубо в пеналта Папе Диуф, и Ларс Кристоферсен не се поколеба и посочи бялата точка. Интересно обаче, макар че даде нарушение, реферът не даде жълт картон на Иванов, който щеше да му е втори в мача. Том реализира дузпата в 34-та минута, за да даде преднина на Литекс след 45 минути игра. За това първо полувреме Гара Дембеле пропиля две отлични възможности за Левски, докато Папе Диуф в края на частта направи непростим пропуск пред „синята” врата.

Още след подновяването на играта и двата състава си размениха по една супер възможност, като първо Пламен Илиев отрази удар на Христо Янев, а от другата страна Сержиньо Грийн стреля с глава на сантиметри над напречната греда на Виничиус.

През второто полувреме, особено след 65-та минута, Левски бе по-дейният тим на терена, а най-чистите ситуации се откриха пред Дъстли Мюлдер. В 73-та минута „сините” имаха и претенции за дузпа, след като Дембеле центрира остро отляво, топката се спря в Николай Бодуров, но не се видя на телевизионните повторения дали защитникът игра с ръка или топката се удря в корема му.

Левски натисна сериозно в последните минути от мача, и стигна до изравняване в 79-та, след центриране на Гаджев от корнер, което Иво Иванов отклони към чакащия до гредата Дембеле, и той с глава направи 1:1.

В 90-та минута отново Дъстли Мюлдер имаше шанс да приключи мача, като шутира диагонално и оплете топката от външната страна на мрежата, и така приключи редовното време. В първото продължение Веселин Минев се намеси отлично, за да спре откъсващия се сам срещу Илиев Том, а във втория добавен период, имаше чудесна възможност за Левски, когато Иса опита да продължи към Дембеле в наказателното поле, и в последния миг Пламен Николов пресече подаването и спаси вратата си.

Том и Дембеле размениха по една дузпа, Пламен Илиев спаси следващия опит на Дока, но Сашо Александров върна нещата отначало, като би в страничната греда на Виничиус. Джерманович, Светльо Тодоров и Петър Занев последователно се разписаха за Литекс, докато Мариян Огнянов реализира, а Исмаил Иса би над напречната греда, за да остане победата в Ловеч след хазарта на дузпите.