Огромна трагедия се случи по време на мача от турнира за Купата на Белгия между отборите на Стандард Лиеж и Гент, след като фен падна от трибуна и почина.

Срещата се игра снощи, а фенът на Стандард Лиеж не е имал никакъв шанс да оцелее, след като е паднал от сериозна височина, съобщава белгийската преса.

Източник на вестник „La Derniere Heure/Les Sports” разкри: „Запалянкото загуби равновесие и падна на главата си. Той загуби моментално съзнание. Докторите опитаха да го съживят, но момчето почина малко след като бе докарано в болницата”.

Това е втори такъв инцидент в рамките на само 20 дни, след като в Бразилия фен също почина след падане от трибуна. Падането се случи, когато Наутико вкараха гол още във втората минута на мача с големия враг Санта Крус на стадион Аруда в североизточния бразилски град Ресифе. Наутико заявиха, че 32-годишният Антонио Безета Коста-младши е паднал, след като е изгубил равновесие и си е ударил главата. Той е бил откаран в болницата веднага след падането, но лекарите заявили, че раните му са прекалено сериозно. Срещата от щатския шампионат на Пернамбуко тогава завърши 3:2.