Старши треньорът на Левски Ясен Петров е наясно със стартовия състав за мача с АИК. Той прояви завидно спокойствие по време на пресконференцията, а и преди това при полета към Стокхолм.

Ясен дори влезе за секунди в пилотската кабина за да види как се пилотира самолет. Той дори не посегна към уредите в кабината, а само се вгледа в синята небесна шир пред него.



Холандците Дъстли Мюлдер и Сержиньо Грийн също надникнаха в пилотската кабина, но не стигнаха до пилотските кресла. Първият пилот им обясни, че не е редно да влизат в кабината и те като възпитани холандци се отказаха да карат самолета.

Първият, който пожела да кара аероплана бе Гарра Дембеле, но след като му бе обяснено, че не е разрешено, предпочете да поспи сладко като примерен пасажер.

Ясен Петров едва ли има толкова много въпросителни за стартовите единадесет, колкото се спрягат в медиите. В пресата въпросителните са около халфовата линия, като най-често има полемика дали Грийн отново ще е титуляр или вместо него ще започне Шакиб Бензукан.



Другата коментирана възможна промяна е Александър Киров да започне като титуляр вместо Даниел Младенов. Тук има и варианти Сашо Александров или Георги Христов да са на мястото на Младенов.

В крайна сметка най-очаквано, според Гонг, е Ясен Петров да започне двубоя от Лига Европа със състава от Бургас.

На вратата довечера да е Георги Петков, пред него в защита отдясно наляво Дъстли Мюлдер, Йордан Милиев, Иво Иванов и Веселин Минев.

В халфовата линия партньор на Владимир Гаджев ще е Сержиньо Грийн, а пред тях ще действа Дарко Тасевски.

В нападение обичайните атакуващи да са Даниел Младенов, Гарра Дембеле и Жоазиньо.



Мачът е от 20:00 часа българско време и ще го предаваме на живо по Дарик радио и директно в сайта Gong.bg.