Португалският халф Бернардо Тенгариня е един от седемте играчи, заради които профсъюзът на професионалните футболисти FIFPro поиска от УЕФА да спре ЦСКА за участие в Европа. Той разкри каква е ситуацията с него пред изданието Mais Futebol в родината си. 

Според бившия играч на "червените", те са се отнесли абсолютно незаконно с него и той си иска парите и няма да се откаже от тях по никакъв начин. Тенгариня претендира за сума от порядъка на 200 хил. евро. 

FIFPro иска УЕФА да спре ЦСКА за Европа

"Когато отидох в този отбор, подписах за три години. За целия си престой там обаче,получих само заплата и половина. Изкарах шест месеца в България и после се прибрах в Португалия."

"Клубът поиска от мен да си намаля заплатата и след като не се съгласих, скъсаха договора ми. Това беше абсолютно незаконно, затова си потърсих правата", заяви Тенгариня пред изданието, което допълнително разяснява ситуацията около казуса с полузащитника и останалите, които имат да получават пари от "червените" със следния текст: 

Голяма новина! УЕФА допусна ЦСКА до Европа

"Този клуб дължи 200 хил. евро на Тенгариня, но не само на него. Заради тези дългове, а и много други, отборът започна да ползва лиценза на друг клуб, за да играе в елита. Но въпреки това, FIFPro е категоричен, че той не трябва да играе в Европа, ако не покрие задълженията към бившите си играчи."

Тенгариня вече прекрати кариерата си миналия октомври, защото беше диагностициран с лимфом на Ходжкин. Въпреки че вече не е активен футболист, дълговете към него не отпадат току-така. 

"Дълго време поддържах контакт с адвокатите си и FIFPro, но никой от тях не ми сподели какво мога да очаквам, докато не ми се обадиха в сряда да ми кажат какво са предприели. А как ще действат оттук-нататък, нямам идея", сподели още Тенгариня.