Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Копич проведе първата си тренировка начело на „жълто-черните“. Малко преди това хърватският специалист официално беше представен пред медиите и постави пред отбора цел – класиране за евротурнирите. 

В заниманието взеха участие 23 футболисти, като първа тренировка с тима направи и новото попълнение Елвис Ману, който снощи подписа договор с „канарчетата“. С отбора отново не тренираха трайно контузените Тодор Неделев и Станислав Работов. 

До края на седмицата пловдивчани ще проведат три тренировъчни сесии, а в събота ще изиграят контролна среща, за която се търси съперник.

Новият треньор на Ботев Желко Копич ще запише своя официален дебют начело на тима на 13 август (събота) в двубой от шестия кръг на Първа лига срещу Берое, тъй като мачът на „жълто-черните“ срещу ЦСКА-София, който трябваше да се играе тази неделя (7 август), беше отложен по искане на „червените“. 

След четири изиграни кръга в родния шампионат Ботев (Пловдив) е единственият отбор без спечелена точка и заема последното 16-то място в класирането.