В Португалия са доста изненадани от факта, че през следващия сезон в родния елит ще играят два отбора с името ЦСКА. Сайтът paraeles.pt публикува специален материал по случая, който е със заглавие "Представяте ли си да има две Бенфики?".

ЦСКА ЦСКА 1948

Изданието прави хронология на събитията около създаването на двата "червени" отбора и уточнява, че и двете страни твърдят, че са наследник на легендарния ЦСКА. 

"Представете си, че сте фен на Бенфика или Спортинг, двата гранда на Лисабон, и не сте сигурни дали подкрепяте правилния отбор, когато те се срещнат. Объркано, а? Така ще се чувстват феновете на ЦСКА - най-големият клуб в България", започва материалът. 

"Всичко започна, когато ЦСКА обяви фалит през 2016 година. В резултат на това, клубът бе пратен при аматьорите с административно решение. Когато новият сезон бе точно зад ъгъла, емблемата на българската столица остана в елита, след като се осъществи сделка с Литекс от Ловеч. Това не зарадва най-радикалните фенове, които решиха да създадат ЦСКА 1948, който стартира от ниските дивизии и 4 години по-късно достигна до Първа лига." 

"За да се реши тази нелепа ситуация, българската футболна общественост призова двата клуба да се слеят. Тази опция бе отхвърлена и от двете формации", гласи португалският материал по темата.