Наставникът на Левски – Станимир Стоилов говори пред медиите по време на първата тренировка за „сините“ през новата 2022-а година. Старши треньорът хвърли акцент върху най-различни теми около клуба от „Герена“, като не пропусна да изтъкне, че все още има безброй финансови неразбории, които не търпят отлагане. Стоилов говори и за потенциален трансфер на Ивелин Попов и какви са очакванията му за подготовката и пролетния дял в шампионата.

Антон Узунов
29 снимки

„Все още имаме страхотни проблеми. По-важно е да задържим това, което имаме. Ясно е, че няма да можем да се простираме много нашироко. Трябва да вдигнем конкуренцията. Селекцията е съобразено изцяло с нашите възможности. Знаете, че имаме много финансови проблеми за решаване, те ни съпътстват. Нормално е да търсим решения. Сираков може да спре всеки за Левски. Има желание при някои от младите играчи да ходят, да трупат опит. Най-вероятно Мартин Петков ще бъде преотстъпен. По финансови причини може да напусне някой, това не ме притеснява. Вече над 20 дни пауза нямаме предложение за 1 евро в клуба към наш играч“, започна Мъри Стоилов.

„Ако успеем да направим отбор, който да радва хората – ще има интерес. Явно, че не сме работили достатъчно, щом няма интерес към футболисти на Левски. Георги Миланов свали шината преди няколко дни, работи с физиотерапевтите. Скоро ще знаем нещо по-конкретно. Надявам се около 20 януари да имаме яснота. Трябва да го възстановим първо, но не бива да форсираме нещата с него. Утре другата група минава прегледи и тогава ще имаме информация за всички, сега не мога да дам оценки за физическото ниво на играчите“, отговори той на въпросите за кондиционното състояние на играчите.

„За мен най-важното е всички в клуба да си получават редовно възнагражденията, близко сме до това, но още не го изпълняваме напълно. Полагаме огромни усилия всички – спонсор, собственик, ръководство. Ако не можем да се справим с това, може и да се наложи да проведем разговори с играчите за намаляване на заплатите“.

LAP.bg
11 снимки

„С Ивелин Попов си говорим през определен период от време, дори се засякохме преди Коледа. Винаги е добре дошъл. Не смятам обаче, че на този етап Сочи може да се раздели с него и той да дойде. А и в момента не планирам нищо за дълъг период от време. Лятото е твърде далеч“, продължи наставникът на 26-кратния шампион на България.

„Ясно е, че има отбори пред нас като игра, класа и финансиране, но ние трябва да се подобряваме. Аз се занимавам със спортно-техническите проблеми на отбора, а ръководството с финансовата част. За тези 3-4 месеца има подобрение, вижда се позитивното. През пролетта едва ли ще сме някакъв летящ отбор, но ще се стараем игрово да си заслужим място, колкото е възможно по-напред в класирането, а защо не и в европейските клубни турнири“, завърши Стоилов.