Лудогорец и Черно море излизат един срещу друг в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на "Хювефарма Арена" в Разград е с начален час 14:15 и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Срещата ще бъде ръководена от Георги Гинчев.
 
Мачът е изключително важен за разградчани, които записаха равенство и загуба в последните си две срещи и изостават на четири точки от лидера ЦСКА. Домакините ще бъдат предвождани от новия треньор Ивайло Петев, който се завръща в тима след 10-годишна пауза. Именно при него “орлите” спечелиха първите си две шампионски титли. Сега Петев наследи на поста Анте Шимунджа, който се раздели с клуба след изненадващото домакинско поражение с 0:1 от Пирин в предишния кръг. Любопитен факт е, че Лудогорец нямаше загуба вкъщи от 20121 година, когато отново бе победен от Пирин с 5:3. 
 
В игра се завръща капитанът Антон Недялков, който не игра срещу Пирин, тъй като получи травма на загрявката. Аут за мача с Черно море са Бърнард Текпетей и Матиас Тисера, които се възстановяват от контузии.
 
Гостите ще могат да разчитат на завърналия се северномакедонец Владко Дробаров. Защитникът падписа с “моряците” през седмицата и ще заеме мястото на продадения в Рига - Петър Босанчич. Малко вероятно е обаче Дробаров да започне в титулярния състав, тъй като му липсва игрова форма. В предишния кръг варненци загубиха с 1:2 от Ботев Пловдив като домакин и затвърдиха впечатлението, че този сезон играят по-успешно като гост.