Новият треньор на Лудогорец – Ивайло Петев, беше  представен пред медиите днес по обяд на специална пресконференция на „Хювефарма арена”. Преди да отговори на журналистическите въпроси специалистът получи шал и фланелка на отбора с №1 от изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев.
"Радвам се да съм тук след дълъг период. Най-напред искам да благодаря на собствениците за доверието към мен. Всичко стана за няколко часа. Очаквах това да се случи, защото моята кариера тръгна от тук. Ще дам всичко от себе си, за да може отборът да се върне на правилния път. Не е тайна, че Лудогорец има проблем -  ако не беше така, аз нямаше да съм тук. На 90 процента екипът остава в същия състав и ако работим в една посока и даваме 100 процента, нещата ще се случат. Разбира се, нужно е време, но важното е да се начертае правилния план и да работим 24 часа всеки ден", заяви Петев. 
 
Треньорът беше категоричен, че само с работа Лудогорец ще излезе от това състояние. 
 
"Наясно съм с абсолютно всичко като очаквания, както и със себе си. Знам какво мога, отборът разполага с изключителни играчи, както българи, така и чужденци. Има залитане в определена посока и целта ми е да го оправя. Няма да влизам в конкретика за спортно- техническата част. Бил съм и в по-тежки ситуации, така че не се притеснявам. Рецептата е една - работа и само работа",  обясни Петев.
 
Той беше категоричен, че Лудогорец е претърпял огромно развитие след неговото напускане през 2013 г.
 
"За 10 години клубът вече е достигнал топниво на Балканите и е модерен европейски отбор по отношение на резултати и инфраструктура . Човек с годините помъдрява и придобива опит. Реален човек съм, винаги гледам какво ще се случи утре и не лежа на стари лаври. За мен е важно с всеки днес да ставам по-добър и по-мъдър", смята треньорът.
 
Според него изоставането от ЦСКА в класирането не е фатално.

"Ситуацията е такава, каквато е. Но всичко е в наши ръце. Трябва да побеждаваме във всеки мач. В отбора има много добри играчи и няма да се оправдавам и оплаквам. Сега най-важното е да избера най-добрите 11 за предстоящия мач. Други отбори не искам да коментирам. Ще кажа само, че ще направим всичко възможно тази разлика от 4 точки да се стопи", заяви Петев. 
 

Той смята, че Лудогорец не отстъпва по отношение на много неща на редица големи европейски отбори. 

"На доста места и стадиони съм бил и мога да кажа, че кампът на Лудогорец по нищо не отстъпва дори на този на Интер, където съм бил три пъти", добави специалистът. 

Петев разкри, че вече е имал среща с отбора.

"Видях се с играчите, говорихме. Настреонието е минорно и е това е нормално. Затова смятам, че  психологията и желанието за победа на този етап са най-важни. Иначе в отбора има достатъчно класни футболисти. Всичко тръгва от главата, има няколко неща за подобряване и ще работим за тях", каза още той.
 

Треньорът беше категоричен, че Лудогорец е претърпял огромно развитие след неговото напускане през 2013 г.
 

"За 10 години клубът вече е достигнал топниво на Балканите и е модерен европейски отбор по отношение на резултати и инфраструктура . Човек с годините помъдрява и придобива опит. Реален човек съм, винаги гледам какво ще се случи утре и не лежа на стари лаври. За мен е важно с всеки днес да ставам по-добър и по-мъдър.

Взех решението емоционално, човек трябва да оценява от къде е тръгнала кариерата му. Имах оферти от Европа и от Азия, но това вече няма значение.

Работил съм с едни от най-добрите футболисти в Европа, постигнал съм успехи. Много от тях ме поздравиха,  пуснаха ми дори какви мачове ми предстоят. Затова съм сигурен, че ще следят отбора и резултатите", завърши Петев.