Централният защитник Лиъм Купър е започнал преговори с ЦСКА за възможността да се присъедини към „червените“ като свободен агент, след като се раздели с английския тим, твърди Football Insider. 33-годишният централен бранител напусна „Еланд Роуд“ в края на юни, когато договорът му изтече и оттогава си търси нов клуб. Там той бе съотборник на българския национал Илия Груев-младши през миналата година.

Купър водеше преговори с Хъл Сити преди края на трансферния прозорец в Англия, но сделката пропадна. Трансферният прозорец в България затвори на 2 септември, което означава, че ЦСКА може да привлича само свободни агети, ако иска да подсили отбора си и Купър е именно такъв.

Защитникът никога не е играл извън Англия. Купър беше в Лийдс в продължение на 10 години и записа 284 мача за клуба от Западен Йоркшир. Той има опит както във Висшата лига, така и в Чемпиъншип. В цялата си кариера до момента Купър е изиграл 407 мача, в които е отбелязал 19 гола и е направил девет асистенции.

ЦСКА вече се подсили с двама бранители в лицето на Лумбард Делова и крайния ляв защитник Мика Пинто. „Червените“, обаче, изпитват сериозни трудности в шампионата, като спечелиха само един от първите си шест мача в efbet Лига.

След като вече допусна девет гола във вратата си, Купър може да се опита да помогне за стабилизирането на защитата на отбора, допълва британското издание.

подкрепя българския спорт