Берое победи ЦСКА с 2:1 в дерби от 11-ия кръг на efbet Лига. Това беше и първи успех на тима от Стара Загора за първенство у дома от 1990. Това е и първи успех на старозагорци след 15 мача без победа. Това беше и първо поражение като гост на момчетата на Люпко Петрович от старта на сезона.

Конте откри резултата с втория точен удар към вратата на Бусато в 32-ата минута. Шутът на атакуващият играч на домакините мина под плонжа на вратаря на "червените". През втората част Бригидо, който се появи като резерва напредна добре и с мощен шут матира Бусато за 2:0 в 78-ата минута. В 90-ата минута на двубоя Али Соу прониза Перниш и върна отбора си в играта.


Всичко след мача:

Люпко с остра атака към играчи на ЦСКА, посочи имена

Занев: Загубените точки вече започват да тежат

Феновете на ЦСКА: Люпко вън!

В Берое: Томаш каза да се борим за хората, които обичаме


ЦСКА опита опасен удар към вратата на Перниш в 14-ата минута, след като Евандро пробва мерника си. Берое отвърна с удар на Конте, но Албентоса изчисти в ъглов удар.

В 25-ата минута Али Соу стреля от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата на Перниш. Берое откри резултата в 31-ата минута на срещата, след като Конте матира Бусато, като топката мина под плонжа на вратаря на ЦСКА.

До почивката ЦСКА не създаде нищо опасно пред вратата на Перниш.

През втората част най-сериозната опасност пред вратата на Перниш дойде в 51-ата минута, но Соу стреля към вратата на Перниш от малък ъгъл, но той беше на ниво. В 78-ата минута Рубен Бригидо, който влезе като смяна с топовен удар матира Бусато за втори път, а "червените" нямат отговор.

Lap.bg
32 снимки

Мартин Камбуров опита опасен диагонален удар в 85-ата минута на двубоя, топката мина на сантиметри от страничната греда.

Али Соу реализира почетния гол за гостите в двубоя в 90-ата минута, но това не стигна за тима, за да спечели точка.

След това поражение ЦСКА остана на 4-ото място с актив от 19 точки, а Берое е на 5-ото място с точка по-малко.

Берое - ЦСКА - 2:1
голмайстори: 1:0 Конте (32), 2:0 Бригидо (78), 2:1 Соу (90)

Ето и съставите на двата тима:

Берое: Перниш, Алкан, Цветков, Охене, Виана, Бандаловски, Конте, Василев, Йосипович, Генев, Минчев 

ЦСКА: Бусато, Кери, Занев, Малинов, Евандро, Бикел, Мазику, Турицов, Тиаго, Соу, Албентоса

съдия: Драгомир Драганов