Отборът на Ботев Пловдив започна днес зимната си подготовка. В 15:00 часа старши-треньорът на "канарчетата" Душан Керкез изведе група от 27 футболисти за първа тренировка за новата година. Заниманието се проведе на базата на "жълто-черните" в квартал "Коматево". 
Ботев стартира подготовка без нови попълнения и играчи на проби. Първото занимание на тима за 2024 година пропуснаха контузеният Антоан Бароан и Красиан Колев, който е болен. Антоан Конте не е на линия, тъй като ще вземе участие в турнира за Купата на Африканските нации с националния отбор на Гвинея. 
 
С травма е и централният защитник Йонас Там, а Мохамед Брахими вече тренира наравно с отбора, след като пропусна целия есенен дял от първенството заради скъсани коленни връзки.

Преди заниманието  Душан Керкез заяви, че е доволен от програмата на тима за зимна подготовка. Наставникът коментира, че клубът може да привлече най-много трима нови играчи. 

Отборът на Ботев ще се готви в Пловдив до 21 януари, когато заминава на подготвителен лагер в Турция. По време на зимната пауза "канарчетата" ще изиграят общо 7 контролни срещи, като ще се изправят последователно срещу Марица (Пловдив), Гурник (Забже), ФК Пакши, Вайле Болдклуб, Рубин (Казан), Динамо (Москва) и Хебър (Пазарджик).