Арда приема Ботев Пловдив в интригуващ сблъсък за седмата позиция от третия кръг на плейофите във Втора група на efbet Лига. Срещата на стадион „Арена Арда“ в Кърджали стартира в 17:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка минута по минута.

И двата тима направиха нулеви равенства навръх Гергьовден съответно срещу Славия и ЦСКА 1948. Тимът на Николай Киров, бивш наставник на „червените“, е на четири точки от седмия ЦСКА 1948, докато Ботев е с равен брой точки с бистричани, но с по-лоши показатели от тях в редовния сезон.

Евентуална загуба ще остани Арда на седем точки от „канарчетата“, което до голяма степен ще означава край на надеждите им за заветната седма позиция. В състава на Киров след наказание се завръщат Милен Стоев и Борислав Цонев, но Ебоа Ебоа е контузен и пропуска сблъсъка.

Ботев пък има шанс да се откъсне на три точки пред ЦСКА 1948, който в петък загуби с 0:2 в домакинството си на Славия. Треньорът на "жълто-черните" Душан Керкез, обаче, може да направи някои промени по състава заради предстоящия финал за Sesame Купа на България срещу Лудогорец, който ще се играе идната сряда. През седмицата в отбора се завърна и Красиан Колев от наема му в Хебър Пазарджик, докато административният директор Радостин Кишишев вече не е в клуба.

По-рано през сезона двата отбора записаха по една победа и то като гости – Арда си тръгна с трите точки от Пловдив след победа с 2:0 през август, а пък Ботев победи в Кърджали със същия резултат през декември.


17:00 часа | АРДА – БОТЕВ ПЛОВДИВ

еfbet Лига, плейофи, Втора група, трети кръг кръг

Главен съдия: Васил Минев, град София

Стадион: „Арена Арда“, град Кърждали


Вероятни състави на двата отбора:

АРДА (4-2-3-1): Анатолий Господинов – Густаво Каскардо, Джалал Хюсеинов, Пламен Крачунов, Окезие Принц Ебенезер – Лъчезар Котев, Борислав Цонев – Иван Коконов, Иван Тилев, Станислав Иванов – Чинонсо Офор

Старши треньор: Николай Киров

БОТЕВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): Хидайет Ханкич – Димитър Папазов, Ивайло Видев, Йонас Там, Джеймс Ето’о – Янис Карабельов, Дилан Мертенс – Уме Емануел, Ехидже Укаки, Самюел Акере – Мартин Секулич

Старши треньор: Душан Керкез