Програмата на 19-ия кръг в А група продължава с нови два мача в неделя. Първият от тях противопостовя последния Пирин срещу Черно море от 14 часа и ще бъде предаван пряко в ефира на телевизия Diema. От 16,30 пък идва реда за визитата на предпоследния Монтана в Стара Загора срещу местния Берое. Този двубой ще върви на живо по Diema Sport 2, а двете срещи можете да проследите също така чрез онлайн платформата Gong Play и честотите на Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Пирин определено се събуди в края на полусезона и причината за това е една – идването на Наджи Шенсой. Колоритният специалист върна увереността на благоевградчани, които през голяма част от кампанията дотук изглеждаха като обречени. Макар първият му мач (срещу Ботев Пд през октомври) да завърши със загуба, след него албанецът затегна редиците и отборът регистрира 5 поредни шампионатни срещи без поражение, в които бяха постигнати 2 победи. Нещо повече - „орлетата“ отново започнаха да намират път към противниковите мрежи, като в тези 5 мача вкараха 6 гола – рязък контраст спрямо стряскащите 2 попадения общо за предходните кръгове.

Черно море обаче през този сезон е отбор, който не може да бъде подценяван, когато играе навън. В първото си гостуване на Пирин през юли „моряците“ си тръгнаха с хикс 1:1, а само преди два кръга удариха Локомотив Пловдив с 3:1 на „Лаута“. Миналият кръг донесе равенство с Литекс, за което старши треньорът Никола Спасов съжали. Според него варненци съвсем спокойно са могли да спечелят срещу един от лидерите, като изпуснаха редица положения срещу ловчанлии, които дадоха почивка на петима от основните си играчи.

Всичко това обещава много неизвестни за срещата в Благоевград, където определено един срещу друг застават два отбора във възходяща инерция.

Берое-Монтана

източник: LAP.bg, Петьо Турлаков

След като вчерашните дербита Ботев Пловдив-Левски и Литекс-Лудогорец завършиха при равенства – съответно 0:0 и 1:1 – пътят пред Берое към пълноценно завръщане в битката за челната тройка е напълно открит. За целта „зелените“ трябва да победят гостуващия Монтана, което на пръв поглед изглежда като съвсем постижима мисия. Сътресенията в тима от Северозапада са видим от няколко месеца и така обещаващото начало на сезона отдавна е забравено. Монтанчани са в серия от 8 поредни мача без успех, в които спечелиха едва 1 точка. Засега идването на Емил Велев все още не може да върне живеца в играта и няма как неговият тим да има по-различна роля от тази на аутсайдер в предварителните очаквания.

Въпреки това тук идва мястото на голямото „но“. Последната победа на Монтана през сезона бе именно срещу Берое – 1:0 у дома, а беройци все още нямат успех над този съперник. Първият мач между тях завърши при нулево реми, така че момчетата на Петър Хубчев определено ще трябва да се постараят, за да разпечатат вратата на днешния си опонент. Монтана определено се нуждае от точки, след като вече се изравни по този показател с Пирин, така че двубоят под Аязмото няма да бъде никак лек за домакините.