Отборът на Черно море приема Локомотив Пд тази неделя от 14 часа на стадион "Тича" във Варна.

Двубоят може да следите в Gong.bg, както и в Gong Play, Diema Sport 2 и по Дарик радио.

Именно срещу "смърфовете" варненци печелят първата си точка и отбелязват първия си гол в елита. Това се случва в първия кръг на учредената през 1948 г. "А" група.

Мачът в Пловдив завършва 1:1. Младен Джуров бележи за "моряците" и остава в историята като футболистът отбелязал първото попадение за Черно море в елитното ни първенство.

В 45 домакински мача "моряците" са записали 24 победи и 8 загуби, а равенствата са 13. Головата разлика е 67:38 в полза на Черо море. Най-голямата победа над Локомотив (Пд) в "А" група е с 6:1 през 1988/89 г. 

Трябва да се отбележи, че две от домакинства на "зелено-белите" не се играят във Варна заради наказание - в Каварна 1:1 през 1979/80 г. и в София. В столицата "моряците" приемат "смърфовете", след като мачът във Варна (1:1) е преигран заради формално нарушение на правилата от страна на съдията. В повторния двубой в София Черно море отстъпва с 1:3. 

Настоящият треньор на "зелено-белите" Никола Спасов е отбелязал само с един гол във вратата на "смърфовете" с екипа на Черно море. Това се случва през сезон 1983/84 г. при успеха с 3:1.

От настоящите футболисти на Черно море трима са отбелязали по два гола във вратата на пловдивчани - Матиас Курьор, Симеон Райков и Георги Илиев, а Бакари и Дани Георгиерв са с по един, съобщи футболния статистик Иван Карабаджаков.