Черно море гостува този петък на четирикратния шампион на България Лудогорец в мач от 29-ия кръг на "А" група. "Моряците" определено са считани за аутсайдер в тази среща, защото правят може би най-слабата си пролет от доста време насам. Въпреки това варненци имат своите предпоставки да спечелят точки срещу разградчани, най-малко защото умеят да играят силно, когато се изправят срещу силни отбори.

Погледнато чисто статистически, в общия баланс от изиграни срещи в първенството между двата тима, предимство отново е на страната на разградчани, което още повече ги определя като фаворит за спечелване на предстоящия двубой.

През сезон 2011/2012 г. отборът на Лудогорец става 57-ия съперник на Черно море в Елита. Досега двата отбора са изиграли общо 13 мача. Седем пъти Лудогорец излиза краен победител, а Черно море - два пъти. Равенствата са общо четири, а головата разлика е 20:11 в полза на разградчани.

Любопитното е, че седем от единадесетте попадения за варненци във вратата на Лудогорец са реализирани от легионери. Това са Хермес Паломино, Бакари на два пъти (в различни срещи), Стенли Окоро, Стенио Дос Сантос и Матиас Курьор на два пъти (в различни срещи). Останалите пет са дело на Георги Божилов (единственият футболист с два гола в един мач), Миро Манолов и Даниел Георгиев.

На "Лудогорец Арена", където Черно море гостува в  петък, "моряците" записват една победа, два равни и три загуби, като головата разлика е 5:9.

29 март 2012 г. пък остана в историята с това, че на тази дата "зелено-белите" нанасят първата домакинска загуба на четирикратния шампион на България в елитната ни група. В Разград варненци побеждават съперника с 2:0 след голове на Хермес Паломино и Миро Манолов. Последната победа на Черно море в "А" група срещу Лудогорец е на стадион "Тича" на 31 август 2013 година, когато начело на варненци е Георги Иванов - Гонзо. Головете реализират Дани Георгиев и на два пъти Георги Божилов. В последвалите две години и 7 месеца "моряците" нямат победа над разградчани. През този поериод двата тима се срещнаха 8 пъти, като варненци записаха четири равенства и четири загуби с голова разлика 6:13.

Най-сладката победа за феновете на Черно море обаче остава успехът с 1:0 на стадион "Лазур" в Бургас на 12 август миналата година, когато "моряците" спечелиха Суперкупата и донесоха втори трофей във Варна след Купата на България.

Мачът Лудогорец - Черно море е в петък от 20,15 ч. и можете да го следите минута по минута в Gong.bg, и на живо с картина по Diema Sport 2 и на платформата Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.