Берое се подсили с португалския футболист Педро Маркеш, разбра Gong.bg. Той вече е договорил личните си условия със старозагорския клуб и се очаква да може да вземе участие още в предстоящия мач срещу Левски от 27-ия кръг на А група. 

Двубоят ще се играе пред празни трибуни заради наказание на столичани. Срещата ще се предава пряко по Diema Sport, по Gong Play, ще бъде следен в Gong.bg и на честотите на Дарик радио. 

В края на миналата седмица Маркеш започна пробите си в Берое и взе участие в двустранна игра срещу юношите на Берое до 19 години.

Той успя да впечатли треньорското ръководство начело с Петър Хубчев и да си осигури договор с клуба.

Берое ще направи всичко възможно, за да картотекира португалеца още за предстоящия мач срещу Левски.

В началото на месеца Маркеш бе пред трансфер в румънския Брашов, но в крайна сметка предпочете офертата на Берое.

„Берое е отлична възможност за мен. Целта ми е да помогна на отбора да спечели Купата на България и да се класира за Лига Европа. Аз вече постигнах споразумение с ръководството на клуба. Берое е една невероятна възможност в моята кариера“, коментира Маркеш.

Кариерата на Маркеш започва в школата на Спортинг Лисабон, след което преминава през академиите на Навал и Академика Коимбра.

Той играе за сателита на Реал Мадрид – Кастия, а след това преминава през отборите на Сан Роке и Фарензе. Кариерата му продължава в анголските Рекреативо Либоло и Интерклуб, с който печели и шампионската титла.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS