Нападателят на Ботев Феребори Доре сподели, че се е сблъсквал с расистки подвиквания по българските стадиони. „Имаше подвиквания към мен на мачовете с Левски и ЦСКА. Аз обаче не обръщам внимание на това. Моята работа е да играя футбол. Това е игра за удоволствие, в нея няма цветове, има добри или лоши футболисти”, заяви националът на Конго.

Той получи наградата си за играч №1 на 26-ти кръг в А група. Тогава той наниза 2 гола във вратата на Локомотив София за победата с 4:1 в Коматево. Доре събра 11 гласа в анкетата на „Пресклуб България”, при гласували 22 футболни специалисти. Втори остана нападателят на Черно море Валери Домовчийски с 4 гласа, а съотборникът на Доре – Абел Анисе е трети с 3 гласа.

„Въпреки че имаме доста нови играчи, правим добър отбор. Играта ни се подобрява от мач на мач. Целта ни е да спечелим Купата на България и да играем в евротурнирите”, сподели Феребори Доре, определяйки като най-трудни съперници в България отборите на Левски, Литекс и Лудогорец.

„Нивото на футбола в България и Румъния е сходно. Играл съм и във Франция, но там е доста по-различно от тук. Играе се по-силен футбол, по стадионите има много повече фенове, футболистите са по-технични и агресивни”, разкри впечатленията си от футбола в А група централният нападател на „канарчетата”.

Той коментира и темата с евентуалното напускане на Станимир Стоилов в края на сезона: „Той е треньорът, който ме доведе в България и му благодаря за това. Но дори и да си тръгне, аз оставам в Пловдив, тъй като имам договор с Ботев”.