Легендата Христо Бонев, който отбеляза 69-я си рожден ден в лагерна обстановка с Локомотив Пловдив, не скри своето учудване от настоящите ръководители на българския футбол. Зума разкри, че не разбира защо лицата, които са донесли най-големите успехи на България в Царя на спортовете, сега не желаят да спомогнат да стигнем нивото от преди години.

„Начинът, по който Локомотив Пловдив провежда подготовката, ме кара да бъда щастлив. Христо Колев и неговите помощници работят по нов начин. И самите футболисти, които в началото казваха, че им е трудно, виждайки резултатите, казват, че са много доволни“, започна Христо Бонев.

Бонев празнува рожден ден с футболистите на Локо Пд

„Имаме политика, която е свел собственикът пред нас. Да се класираме в средата на таблицата и през следващия сезон да атакуваме челните места“, каза Бонев.

„За мен е рано да говорим за титли. Но класиране в четворката ще бъде голям успех“, добави легендата.

„Дано да дойде моментът, в който да видя класиране на голям форум. Иска ми се да седна на трибуните и да гледам моя отбор в европейските турнири“.

„Мисля, че е голяма загуба за българския футбол, че ги няма ЦСКА, Локомотив София и Литекс. Не знам защо ръководителите, които донесоха най-големите ни успехи, нямат желание да помогнат сега да стигнем това ниво, което бе преди години. Мисля, че те самите искат това нещо, те искат сами да останат в историята. Но историята се пише и всеки има своето място в нея“, завърши Бонев.


Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Турция


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS