Главният мениджър на Локомотив Пд Христо Бонев и старши треньорът Ясен Петров подадоха своите оставки. Президентът Галя Топалова е приела оставката на наставника. Неспокойната обстановка в клуба е основната причина Петров да напусне поста си.

 

"Слуховете и интригите, които се появиха след мача с Локо Сф, са основната причина за оставката ми," заяви Петров на пресконференция. "Поемам отговорността за трите загуби, които записахме до момента. Моето желание беше да работя с перспектива и в спокойна обстановка. Доверието, заради което дойдох в Локомотив, усещам, че вече го няма."

 

Бившият вече наставник на "смърфовете" каза, че клубът е разкъсван от вътрешни и външни интриги, като не пожела да посочи вътрешните източници. Той призна, че това се отразява на него и футболистите, като част от отбора е готов за бойкот. Ясен Петров благодари на публиката за доверието и допълни, че е преживял хубави мигове начело на Локомотив.

 

Христо Бонев от своя страна сподели, че иска да е солидарен с Ясен Петров, и въпреки че не заема отговорен пост, оттук нататък ще наблюдава мачовете на тима само като обикновен зрител. Зума също отбеляза, че обстановката в Локомотив е изключително напрегната.

 

"Аз съм причината Ясен Петров да застане начело на Локомотив и въпреки че не заемам висок пост в клуба, се чувствам солидарен с него и се оттеглям. Сърцето ми обаче винаги ще остане в Локомотив," добави Бонев. 

 

Николай Курбанов бе представен днес официално като изпълнителен директор на Локо Пд.