Треньорът на Локомотив Пловдив Христо Бонев е харесал дошлия на проби нигерийски нападател Франклин Айодале. Африканецът е хванал окото на Зума само за едно полувреме игра в мача срещу Пирин Разлог.

Вероятността Айодале да стане ново попълнение на „смърфовете” се засилва от факта, че днес той слезе от лагера в Банско, за да премине медицински прегледи в Пловдив. Веднага след изследванията 23-годишният нигериец се връща отново в лагера и ако затвърди добрите впечатления със сигурност ще подпише с „черно-белите”.

Междувременно стана ясно, че другият нигериец, който бе спряган за трансфер Патрик Огунсото със сигурност няма да премине на Лаута. 27-годишният голаджия е подписал двугодишен договор с АЕК, като заплатата му на сезон ще бъде 200000 евро.

По информация на Гонг Локомотив Пловдив се е отказал от услугите на бившия си футболист Явор Въндев. Уволненият от Сливен бързак е имал разговори с ръководството на смърфовете, на които му е било съобщено, че отбора няма нужда от него. В момента Въндев тренира с втородивизионния Брестник и ако до края на седмицата не си уреди трансфер в чужбина или отбор от А група, той ще играе за Брестник през новото първенство.

Утрешната контрола на Локо Пд срещу Пирин Благоевград може да бъде изместена за по-ранен час. По програма мачът трябваше да се състои от 11 часа, но заради очакваната жегата, началото на среща може да бъде изтеглено за по-рано.