Новото попълнение на столичния Славия Зоран Златковски заяви в интервю за предаването Гол линия на Дарик, че се надава „белите” да успеят да се класират за европейски турнири.

 

Както е известно младежкият македонски национал премина на „Овча купел” от има на Локомотив Пловдив и в момента е на подготовка с новия си тим в Правец. Златковски заяви, че в края на първенството Славия отново ще се намира на позицията, на която е в момента – 3-то място.

 

„Още с идването си момчетата ме приеха много добре. Адаптирам се лека по лека. Повечето от новите ми съотборници ме познаваха от преди. Готвим се нормално и мога да кажа, че няма да паднем по ниско от тази позиция, в която се намираме в момента”, заяви Златковски.

 

Заедно с македонския нападател от Локомотив в Славия преминаха още Радослав Анев и Георги Самокишев.

 

„По-лесно ми е с бившите ми съотборници. Все пак сме заедно близо шест години. Надявам се да си намерим място в отбора и да играем редовно. В Пловдив ми харесваше, както отбора, така и привържениците. Имахме обаче много проблеми.

Убиха президента ни, после нещата леко се оправиха, а след това дойде ново убийство. Наложи се просто да сменим обстановката. Треньорът Иван Маринов  пък от своя страна не ми даваше шанс да играя. Обясняваше ми разни неща, които съвсем не бяха верни.”, каза още футболистът.

 

Златковски допълни, че се познава отпреди с настоящия си наставник Стевица Кузмановски.

 

„Виждали сме се преди,  говорили сме си. Той е голям специалист и го е доказвал във всеки отбор, в който е бил. Като водеща фигура в тима мога да посоча капитана ни, но всички сме равностойни. Искам през пролетта да отбележа 7-8 гола, а целта пред отбора е класиране в Европа и ако можем да направим някаква изненада.”

 

Нападателят говори също и за нещата от живота, като според него България се намира в малко по-добри икономическо положение в сравнение с Македония.

 

„От близо седем години и половина живея в България. Тук завърших. Мога да кажа, че България е малко по-напред от Македония. Тук се обръща повече внимание на спорта. Имам си приятелка, която обаче е в Пловдив, където учи. Иначе родом е от Карлово. Заедно сме от година и седем месеца. За момента обаче се налага да сме разделени”, сподели още Златковски.