Неделният ден бе емоционален за огромна част от футболната публика в България. Важно събитие за ЦСКА на „Армията“, голяма победа за Левски на терена в Ловеч. Гриша Ганчев обеща да бъде таралежът, който ще изгони змиите от Борисовата градина, а „сините“ поведоха колоната за изненада на Литекс и Лудогорец.

На „Герена“ могат да се усмихнат, защото превзеха върха заслужено. В Ловеч се играе трудно, а Литекс показа още в Разград, че сериозно си мисли за титлата. Регенкампф въобще не е лош треньор, но Стойчо Стоев го надигра по всички показатели. Треньорът на Левски проведе перфектен мач и победата до голяма степен се дължи на безкомпромисната тактическа дисциплина, която софиянци спазваха.

Мачът започна с превес за домакините, но Левски оцеля, а с всяка минута започваше да играе все по-спокойно и уверено. Положенията бяха малко. „Сините“ удариха в стила на големите отбори. Наказваха жестоко всяка грешка и си тръгнаха щастливи.

Върхът на всичко бе вторият гол за Левски, който дойде след заучено положение. Подобна комбинация е рядкост в родния футбол. Бедоя, Костадинов и Прохазка разиграха като „математици“ от висока класа. Завършващият удар на словака прати синята торсида в сладък делириум, а през цялата вечер децибелите бяха далеч от обичайните норми. Агитката на Левски бе шумна, обединена и впечатляваща без да създаде нито един проблем.

 След почивката „сините“ майсторски задържаха скромната, но достатъчна преднина. Успяха да ограничат, доколкото е възможно, прекрасния Асприля и допуснаха едничко положение, което Йоргачевич спаси. След последния сигнал започна големият празник, а купонът стартира далеч преди старта на мача. Левски отиде в Ловеч за победа и се прибра с нея. Заслужено и закономерно!

Силата на „сините“ продължава да е в отборната игра. Вратарят е лидер и става любимец. Защитата е солидна, полузащита доминира и не отстъпва, а в атака Левски се опитва да изстиска максималното от наличния потенциал. С всички тези фактори и благодарение на фантастичната си публика, Левски вече е лидер. Сега идва по-тежката задача, защото провинциалните колоси ще гледат с друго око на столичани.

Нека се върнем към началото на неделния ден. На „Армията“ аплодираха новия месия. Скандираха мощно името на Гриша Ганчев. Бизнесменът обяви, че ще гони змиите от парка. Няколко часа по-късно другата голяма слабост на благодетеля се изправи срещу големия съперник. Преди дни се появи амбициозното заглавие: „Ганчев нареди бой по всичко синьо“. В Ловеч „сините“ минаха като „черна котка“ и сигурно са развалили настроението на мецената.

Лудогорец и Литекс не спряха да се замерят с декларации и обиди. Държаха се като две освирепели змиорки, които знаеха, че таралежите се раждат без бодли. Таралежът от София обаче почна да боцка. Снощи Литекс го настъпи и то на бос крак.