Легендата на българския футбол Златко Янков почерпи днес всички на стадион „Лазур” за 45-ия си рожден ден. Фара, както го наричат приятели и запалянковци, се отчете за рождения си ден с маркови безалкохолни напитки, кулинарни изкушения и разбира се - с традиционната торта.

„Най-вече си пожелавам скорошно възстановяване и бързо завръщане на терена за мачовете на ветераните. Бързо ще вляза във форма с двубоите на джитбол, в които съм непобедим. Надявам се и „Черноморец-Бургас” да ме радва с победи през новия сезон в „А” група”, заяви щастливият рожденик, който е член на оперативния щаб на „акулите”.

В края на април т.г. опорният халф на славната Пенева чета претърпя сложна хирургическа интервенция с подмяна на тазобедрена става и по-рано от очакваното захвърли патериците, но продължава с лечебните процедури. Като типично мъжко момче и вечен оптимист Фара не е чут никога и от никой на стадион „Лазур” да хленчи или да се оплаква, въпреки преживения здравословен проблем.

Днес той със сладка носталгия си припомни рождения ден преди 16 години, когато България записа една от най-славните победи в историята си. На 7 юни 1995 г. Златко Янков и бронзовите му съотборници от Мондиал 1994 в САЩ повалиха страшилището Германия в евроквалификация на стадион „Васил Левски” с 3:2, след като изоставаха в резултата с 0:2.