Христо Златински и Базил де Карвальо се завръщат в състава на Локомотив Пд за гостуването на Левски в неделя. Треньорът на „смърфовете” Драган Канатларовски заяви, че двамата със сигурност ще попаднат в групата и ще вземат участие в мача. Той обаче все още не е решил дали да заложи на тях в титулярния състав или да ги пусне на терена през второто полувреме.

„Много се радвам, че мога да разчитам на Златински и Карвальо. Те са много важна част от нашия отбор и в мачовете, в които отсъстваха се усети липсата им. Нормално е все още да не са във върховата си форма, затова ще преценим как ще ни бъдат по-полезни – като започнем мача с тях или да ги пуснем в игра в по-късен етап от срещата. При всички положения обаче, с присъствието на Златински и Карвальо ще вдигне нивото на нашия отбор”, коментира Канатларовски.

Наставникът на Локо Пд е разочарован от решението двубоят да се играе при закрити врати. Според него това ще рефлектира върху представянето на двата отбора. Драган Канатларовски се надява, че въпреки липсата на атмосфера ще се получи качествен и резултатен мач.

„Мисля, че това бе най-грешното решение. Та нали футболът се играе заради хората. Професионализмът изисква от нас да дадем всичко от себе си, въпреки че нашите фенове няма да ни подкрепят от трибуните. Подготвени сме добре и чакаме с нетърпение началото на мача. В предишните си две гостувания в София в това първенство играхме доста под нивото си и закономерно загубихме с по 0:3 от ЦСКА и Славия. Сега трябва да покажем истинското си лице и да се представим далеч по-добре. Иска ми се да направим хубав и резултатен мач.”

Канатларовски очаква треньорската смяна в Левски да има положителен ефект върху представянето на „сините”.

„Не е моя работа да коментирам противника. Това, което мога да кажа е, че дори когато има проблеми и играе слабо, Левски пак е качествен и силен отбор. Уважаваме ги, те са голям клуб с богата история и много титли. Треньорската смяна си е тяхна работа, но според мен тя няма да повлияе лошо на отбора”, прогнозира старшията на Локо Пд.