Владислав Златинов спечели убедително приза „Футболист на феновете” за месец август, съобщава beroe.eu. Централният нападател събра актив от 391 точки. Второто място зае Теодор Скорчев с 243 точки, а трети се нареди Петър Димитров с 191 точки. По традиция победителят в месечната класация ще получи плакет от Beroe Online.

През август Берое изигра шест срещи, като в класацията е включена и срещата на стадион „Георги Аспарухов” срещу Рапид (Виена) в турнира Лига Европа, която се изигра в края на юли и завърши 1:1. След това възпитаниците на Илиан Илиев отстъпиха на австрийския тим в срещата реванш и отпаднаха от надпреварата във втория по сила турнир на стария континент. Старозагорците стартираха първенството с равенство 1:1 под Аязмото с Литекс, а три дни по-късно отстъпиха на "оранжевите" след продължения, в спор за Суперкупата на България. Последваха две последователни победи - 1:2 над Славия като гост и със същия резултат у дома над Монтана. В края на месеца беройци допуснаха класическа загуба при гостуването си на Локомотив (София), след груби грешки в защита.

На базата на представянето на футболистите в тези срещи феновете определиха за безспорен №1 през месеца Владислав Златинов с 391 точки. Централният нападател откри головата си сметка в повторния си дебют със зелената фланелка, разписвайки се във вратата на Рапид (Виена). След това роденият в Сандански футболист прониза вратите на Литекс и Монтана. Втори се нареди Теодор Скорчев с 243 точки. Стражът се възползва по най-добрият начин от шанса, който получи в мача за Суперкупата срещу Литекс, след травмата в гърба на Карамфил Илчев. Юношата на Марица спечели класацията на Ринг БГ за най-добро спасяване на 3-ти кръг, а вестник „Тема спорт” го избра за най-добър вратар на четвъртия кръг от родното първенство. Трето място в класацията за август спечели Петър Димитров със 191 точки. Бързоногото крило се разписа във вратата на Монтана, а попадението бе избрано за №1 на четвърти кръг.

Станислав Бачев се нареди на четвърто място с актив от 145 точки, а петата позиция е за Петър Костадинов със 106 точки. Шести и седми съответно се наредиха Тодор Христов с 88 и Стефан Велев с 69 точки. Двете нови попълнения се утвърдиха в титулярния състав от началото на сезона и с добрите си изяви бързо спечелиха симпатиите на феновете. Осмо място с 44 точки зае капитанът Слави Жеков, а с шест пункта по-малко девети се нареди Веселин Пенев. За Стойчо Младенов остана десетото място през август с 9 точки, а място под него зае Тодор Тодоров с 6 точки. Дванадесетата позиция си поделиха Карамфил Илчев и Евгени Йорданов с две точки, а последното четиринадесето място е за Атанас Апостолов с 1 точка.