Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Тервел Златев заяви, че е провел лични разговори с всеки един футболист на „жълто-черните“ предвид сложната финансова ситуация, в която изпадна клуба след запорираните сметки в КТБ. Златев призна, че някои от играчите категорично са отказали да подновят контрактите си с променени условия

„Ние сме направили един проект, които да позволи съществуването на клуба в следващата една година. Направени са финансови модели, които могат да гарантират съществуването на отбора. Лично съм провел разговори с всички играчи за новите договори, при нови занижени условия. Дали сме правото на избор на всеки един футболист да преценява и да решава дали ще подпише договор или къде да продължи своята кариера в чужбина или у нас“, коментира Златев на нарочна пресконференция днес.

„По време на разговорите, някои футболисти явно изразиха несъгласие, че не приемат тези условия. Други изразиха съгласие с обстановката и в рамките на ден-два предстои подписването на договорите“, допълни той.

„Мариан Огнянов и Данчо Христов – те приемат промяната в условията по-категоричен начин. По-младите футболисти остават с непроменени договори, тъй като те имаха дългосрочни такива. Другите футболисти трябва да дадат своите отговори до края на деня. Иван Цветков подписа нов договор, той категорично изрази желание, че желае да остане и да продължи. С Веселин Минев прекратихме своите договорни отношения. Ние нямаме моралното право да го задържим, тъй като преди година той остана при нас, въпреки интереса от Левски. В момента обаче не можем да изпълняваме тези условия, които му предложихме тогава“, продължи шефът в Ботев.

„Ние нямаме непогасени задължения към играчите. Всички условия по договорите до този момент са изпълнени. С оглед на ситуацията, директен отказ получихме Бенга и Лукин, които отказаха да се състезават в първия мач от Лига Европа, който беше в Бургас. Те изтъкнаха причини и очакват трансфери в други клубове, Към този момент всички други играчи ще бъдат включени. Доре, Вандер, Хамза не са картотекирани за първия кръг, тъй като те са футболисти извън Европейския съюз и документите, които се изискват за картотекирането са повече“, каза още той.

„Днес отборът ще бъде воден от хората, които имаме с лицензи. Това са Марин Бакалов и Коце Видолов. Всички играчи ще бъдат на лице за втория мач от Лига Европа, освен ако някой не извърши трансфер преди заминаването ни в сряда. В момента разполагаме с 19 играчи за Сан Марино“, увери Тервел Златев.