Черноморец Бургас победи с 2:0 Локомотив Пловдив като домакин в приятен за гледане двубой от третия кръг на А група.

И двете попадения за акулите вкара алжирецът с френски паспорт Жагурта Хамрун-Жужу, който освен с двете попадения се отличи с още няколко добри прояви и показа, че е класен футболист.

Играчите на Драган Канатларовски пък удариха две греди през първата част, но след почивката бяха надиграни от домакините, които бяха по-активни в решаващите периоди от срещата и заслужено спечелиха.

Още в шестата минута Базил Де Карвальо овладя в наказателното поле и върна назад към непокрития Христо Златински, който с тупалка от 30 метра уцели страничната греда.

Играчите на Димитър Димитров-Херо отговориха с два опасни удара извън пеналта, а в 29-ата минута успяха да стигнат до гол. Жужу напредна с топката и от границата на наказателното поле матира Лучини с изстрел между двама от бранителите на Локо Пловдив.

В 35-ата смърфовете можеха да изравнят, след като Базил Де Карвальо изведе Здравко Лазаров очи в очи със Стоян Колев, Електричката стреля по диагонала, но вратарят на акулите спаси удара му.

Най-спорното положение в двубоя бе в 40-ата минута, когато играчите от Пловдив претендираха за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Здравко Лазаров, но такова не бе отсъдено от съдията Александър Костадинов, който ако го бе свирил, щеше да трябва да даде и червен картон за Венцислав Бонев.

Секунди преди края на полувремето бомбен изстрел на Валери Георгиев от 25 метра се удари в напречната греда и не успя да навести мрежата на акулите.

Черноморец започна по-силно втората част и в 58-ата Жужу центрира добре към Георги Андонов, който стреля с глава от границата на вратарското поле, но Флориан Лучини показа отличен рефлекс и изби в корнер.

В 63-ата минута Базил Де Карвальо направи невероятен пропуск, като останал сам срещу Стоян Колев не успя да го преодолее, като шутира в тялото му.

Алжирецът Жужу вкара страхотен втори гол в 72-ата, като първо майсторски отне топката от Любомир Витанов в половината на гостите, след което се изправи, напредна и от 30-ина метра препарира Лучини с хубав прехвърлящ удар.

До края на срещата чистите голови положения липсваха и възпитаниците на Херо се поздравиха с победата.

С този успех Черноморец се изкачи на четвърто място, което дели с ЦСКА с еднакъв актив – 6 точки и голова разлика 3:1, като трябва да се отбележи, че червените са с мач по-малко. Локомотив Пловдив е осми с 4 точки.