Лявото крило на Левски Жоазиньо сподели на днешната пресконференция, която даде преди двубоя със Спортинг в Лига Европа, че това е последната му среща със „синята” фланелка. Жо обаче уточни, че става въпрос само за тази календарна година. „Имам договор за още две години и мисля да го изпълня. Това ще е моят последен мач, но само за тази година”, отбеляза хитро младият бразилец.

„Нямам оферти в този момент, интересува ме само как ще се представя с фланелката на Левски. Ще се радвам, ако утре вкарам гол, винаги е важно да вкараш гол. Много е важно да зарадваме нашите фенове в последния мач за годината, тъй като остават най-дълго тези впечатления”, продължи Жоазиньо.

„Не се познавам лично с футболистите на Спортинг. В Лисабон се запознах с Лиедсон, аз съм приятел с неговия мениджър. Тоест, знам що за човек е той”, отговори Жо на въпрос, зададен от португалски репортер на стадион „Георги Аспарухов”.

„Много е важно да се представя добре, но не само, защото играем срещу португалци. Искам да се представя добре пред целия свят. Доволен съм от представянето си до момента. За това вина имат и треньорите, които много често ми гласуват доверие. Надявам се, когато се върна от почивката, да бъда още по-добре подготвен за втория полусезон”, допълни нисичкият бразилец.

„Коледата на Левски не зависи само от мен, а от всички футболисти. Без съотборниците тези неща не се получават. Надявам се да ми помогнат и да направим подарък на феновете за Коледа. Това ще е подарък и за мен, защото на Коледа имам рожден ден”, сподели нападателят на „сините” от София.

Жоазиньо призна, че през първата година от престоя си в България е имал трудности със студа, но вече е свикнал и не се притеснява от лошото време. Жо помоли феновете на Левски да бъдат на стадиона и да помогнат на отбора да постигне успех над Спортинг. Той допълни, че във футболистите на Левски няма страх, въпреки тежката загуба, която отборът инкасира в Лисабон.