Футболистът на Левски Жоазиньо сподели, че за него би било голяма чест да играе за националния отбор на страната ни. Бразилецът обаче няма български паспорт, което е едно от условията за това. Жоазиньо бе любезен да отговори на въпросите, които привържениците на Левски отправиха към бразилското острие на "сините" чрез официалния сайт на клуба.

- Жо, ако можеш да избираш, в кое първенство би играл?

- За мен най-силните първенства са английското и испанското. Ако мога да избирам, бих искал да играя в един от тези два шампионата

- Имаш ли някакъв специален ритуал, който спазваш преди мач?

- Единственото, което правя преди мач, е да се помоля малко на Господ, за да помогне както на мен така и на целия отбор, да имаме късмет и да сме здрави.

- Какво би избрал – да останеш в Левски и да участваш всяка година в евротурнирите или да отидеш в клуб от по-силно първенство, където няма да играеш в Европа, но пък ще взимаш повече пари?

- Ще отговоря така – имам договор с Левски за още две години и искам да дам всичко от себе си за този отбор, защото и той ми даде много. Ако клубът прецени, че е дошъл моментът, в който трябва да бъда продаден, бих искал да отида в отбор, който да е добър и да се бори за високи цели и отличия. Относно парите, мога да кажа, че те не дават щастие и не са единственото, което е важно за мен.

- Наслаждаваш ли се на престоя си в Левски и какво би казал за още един договор от четири години?

- Наистина съм щастлив в Левски и получавам нужното уважение и респект от всички и се развивам по правилния начин. За един такъв нов договор не всичко зависи от мен. Ако дойде едно такова предложение от спортния директор, защо не.

- Би ли приел да играеш за националния тим на България в случай, че бъдеш повикан?

- За мен най-важното за момента е да играя за Левски. Нямам български паспорт. Но пък би било интересно предложение и чест за мен да играя за друга държава, в случая България.

- Какво очакваш да постигне Левски в Лига Европа?

- Ако продължаваме да работим здраво и усърдно и да показваме същата концентрация, както срещу Гент, защо да не продължим напред. Ние сме длъжни да работим и го искаме, за да се получи.

- Защо Левски не успя да победи Сливен?

- До 20-та минута не стояхме добре, но след това наложихме нашия стил на игра. Успяхме да покажем, че сме по-добрият отбор, вкарахме и гол, за съжаление и аз изпуснах чисто положение, моите съотборници също пропуснаха няколко шанса, за да си направим мача лесен. След това за жалост получихме нелепо попадение в нашата врата и логично домакините се върнаха в защита, което ни затрудни да вкараме втори гол.

- Какво очакваш от мача с Пирин?

- Срещу Пирин имаме всички шансове да постигнем победа. Те са интересен отбор, който винаги е играл срещу Левски на предела на възможностите си. От нас се иска да играем концентрирано, както в повечето мачове от този сезон, за да можем да спечелим победата.

- Защо Левски загуби с голям резултат в Лисабон?

- Определено мога да кажа, че има разлика в класите на Спортинг и Левски, като футболисти, като отбор, клуб и организация. Наистина Спортинг е един много добър отбор. В същото време не можем да се оправдаваме само с тези факти, не се представихме по начина, по който играхме срещу Гент. Съвсем нормално е да има доста критики към нас и ние самите да сме критични към нашите изяви. От друга страна мога да кажа, че може би бе нормално да загубим в Лисабон, но тежкото в случая е големия резултат. Не мисля, че това 5:0 е реалното изражение на разликата в класите.

- В Спортинг играят няколко бразилски футболисти. Поздравихте ли се след мача?

- Успях да се видя с Лиедсон, който познавам лично, както и с неговия мениджър, с който сме лични приятели.

- Колко деца би искал да имаш?

- Две – момче и момиче.