Португалският централен нападател на Левски Жоао Силва най-вероятно ще получи първи шанс да стартира като титуляр за „сините“. Бившият футболист на Евертън и Витория Сетубал е твърда резерва от началото на сезона, а в дербито с ЦСКА направи сензационен пропуск. Илиан Илиев обаче смята да даде шанс за изява на младия играч срещу пловдивското Локо.

Силва бе критикуван сериозно в последните седмици, тъй като очакванията към него бяха доста големи. Любопитно е, че откакто е в Левски, таранът има изключително ограничено поле за изява. Той е записал едва 113 минути с екипа на „сините“, като неизменно влиза като резерва. В част от включванията си той спечели симпатии с навитата си игра.

Най-вероятно Илиев няма да се откаже от голмайстора си Базил Де Карвальо, а Силва ще играе за сметка на Марсиньо, който от началото на сезона е твърд титуляр, но също е солидно критикуван след дербито с ЦСКА.

Старши треньорът на Левски със сигурност ще прибегне до рокади в състава си, за да потърси промяна след злополучното поражение от „червените“.

Проверка показва, че последният официален мач, в който Жоао е играл като титуляр, датира от 29 януари 2012 година. Тогава той стартира за Витория Сетубал, а отборът му пада от Олианензе с 2:3.