„Предстои ни един месец с големи натоварвания, но вярвам, че ще се подготвим по най-добрия начин и ще заемем мястото, което ни се полага в България, с оглед нашите амбиции и качествата на футболистите на Литекс”, заяви за Гонг защитникът на ловчанлии Живко Желев. Той добави, че се надява и на едно по-добро представяне в турнира за Купата на УЕФА от миналогодишния гастрол на „оранжевите”.

„Целите на Литекс винаги са били високи. Вярно, че в последните години трофеите ни се изплъзваха, но сега вярвам, че ще се бъдем на необходимото ниво”, каза още най-резултатният защитник в А група.

„Не искам да коментирам смяната на Люпко Петрович с Ферарио Спасов. Ръководството най-добре си знае, защо е направило тези промени. Уверен съм, че Литекс ще изглежда по по-различен начин, най-малкото защото всеки треньор има различни възгледи за футбола”, сподели един от лидерите на ловешкия тим.

Желев отказа да коментира евентуален негов трансфер в чужбина: „Имам договор с Литекс. А относно трансферите се обръщайте към Гриша Ганчев, Величко Дихонов и Стойчо Стоилов. Те имат повече яснота. Аз си гледам моята работа и за момента се стремя да се концентрирам върху подготовката. Ако пък излезе нещо изгодно и за двете страни – добре дошло”, завърши централният бранител.