Нападателят на Нефтохимик и младежкия национален отбор Живко Петков говори пред официалния сайт на клуба преди мача с Локомотив Пловдив. Ето какво каза талантливият футболист:

- Живко, съжаляваш ли, че трансфера ти в Израел не се осъществи?

-Това беше мой избор. Почувствах, че не бих могъл да се изявя по-най добрия начин и затова предпочетох да се завърна. Не съжалявам, защото ако играя добре и се развивам, ще има и други предложения.

-В кое първенство на Европа би искал да играеш?

-Най-голямото ми желание е да играя в Бундеслигата. Там нещата са организирани перфектно. Футболът е бърз и динамичен. Неслучайно на финала в Шампионската лига играха два германски отбора. Ако имам възможност бих избрал да продължа кариерата си там, но отлично зная че за да стигна до там, трябва много да работя и да се усъвършенствам.

- Завърна се в Нефтохимик, смяташ ли че тук можеш да получиш шанс за развитие?

- От малък мечтата ми е да играя за Нефтохимик в А група и доколкото си спомням съм го казвал неведнъж. В отбора се чувствам отлично и ако се представям на ниво ще получа шанс за изява. Да играя за Нефтохимик в А група е сбъдната мечта за мен.

- Предстои сериозно изпитание срещу Локомотив Пловдив. Какво мислиш за съперника в петък?

- Преди началото на сезона изиграхме контролен мач с тях. Смятам, че имахме възможности да победим, но в двубоя с няколко намеси се отличи вратарят им Йордан Господинов. Зная, че той е започнал професионалната си кариера в Нефтохимик и е бил с принос за успехите на отбора. Познавам и други играчи от отбора им. Играят ди=обре, но ние искаме да победим и ще търсим победата до края.

- И накрая няколко думи за младежкия национален отбор.

- Радвам се, че господин Мадански разчита на мен и аз се опитвам да показвам най-доброто от себе си в мачовете. Предстоят квалификации и се надявам да получа отново повиквателна за тях. Ако това се случи ще опитам да се представя по най-добрия начин, а отборът да постигне така необходимите победи, въпреки трудните съперници.