Един от тези, които ще извеждат с капитанската лента отбора на Левски през пролетта е Живко Миланов. Доскоро приеман като юноша, днес той е от средното поколение със своите 23 години. Роден е на 15.07.1984-та година, но в отбора вече има над десет по- млади от него футболисти. Как вижда ситуацията юношата на клуба в началото на втория подготвителен лагер? Той бе любезен да даде интервю за Гонг.

- Направи много добри игри в края на 2007-а, как си в началото на 2008-а година ?

- Надявам се да продължа с добрите игри от края на миналата година. Сега започнахме втория етап от подготовката и се надявам да се подготвим добре.”

- Чувстваш ли се по- възрастен в отбора след многото продажби на футболисти и привличането на много млади от школата?

- Е , да, като гледам сега в отбора има около 15 юноши. Вече и аз започвар да съм по улегнал. Вече не съм от най- младите.

- Ще носиш капитанската лента при градежа на новия Левски, значи ли че ще си по отговорен ?

- Разбира се. Да си капитан на Левски за мен означава много. Надявам се с играта си да я заслужа. Със сигурност ще съм по- отговорен.

- Контролата със Северна Ирландия ще попречи ли на подготовката ви ?

 - Не. Не мисля, че ще ни попречи. Трябва да се съберем и да се видим и в националния тим. Северна Ирландия са добър отбор и проверката ще е полезна.

- Как виждаш новия Левски в най- близко бъдеще ?

- Напуснаха много от основните футболисти. Те играеха и по- често. Гръбнакът на отбора се развали. Сега се гради един нов, млад отбор. Вижда се, че има още какво да учиме. Надявам се да достигнем нивото на стария тим, а защо не и да заиграем по- добре.

- Нямате много време за обиграване до най- важния ви мач, този с Литекс за Купата. Притесняват ли ви заканите от Ловеч за този двубой ?

- Не сме притеснени от заканите им. Аз смятам, че ще се подготвим добре за този мач. Той наистина е много важен за нас. Щом отправят закани ще ги видим по време на срещата.

- Живко, Левски е напускан от по- възрастни от теб, а и от по- млади. Мислиш ли за възможността и ти да заиграеш в чужд отбор ?

- За всеки е добре да заиграе в чужбина. Надявам се един ден това да стане и с мен. Една добра оферта ще е добре както за мен, така и за клуба.