Португалският централен защитник Жиньо, който може да се подвизава и като ляв бек ще подпише двугодишен договор с Черно море, научи Гонг. Това официално ще стане факт в понеделник преди обяд. В учебната игра днес Никола Спасов използва Жиньо първо като ляв краен бранител в схема с трима в защита, а след това и като централен защитник в схема с четирима в отбрана. Силният крак на португалеца е левият, така че той може да бъде алтернатива на Михаил Венков, когато се наложи. Едно от основните неща, което доведе да привличането на португалеца в Черно море е умението му добре да изнася топката, както и точните му дълги пасове по диагонала.

Аржентинецът Вареа, който за разлика от Жиньо е на проби, остави много добри впечатления в двустранната игра, особено докато бе свеж. Той имаше хубави включвания, добър поглед и пас, вкара един гол и сам асистира за попадението на Бурабия. Почти сигурно той също ще бъде привлечен в Черно море, нещо, за което загатна Никола Спасов днес.

Все още се търсят десен бек и ляв краен нападател. За първия пост се очаква да пристигне холандски бек, а за втората, ако не се стигне до привличането на Романов, има готов вариант със сънародник на Клок.