Варненският Черно море завърши наравно 2:2 в петата си контрола от лятната подготовка срещу новака в румънския елит – тима на Виктория Бранещи, съобщиха от пресслужбата на Черно море..

Проверката бе официално представяне на Виктория , който за първи път в своята история влиза в румънския елит. Именно по тази причина за съперник в този исторически мач за домакините не случайно бе избран тима на Черно море. Пред пълните трибуни на стадион „Каталин Халдан” в Бранещи, сред които и най-верните фенове на моряците, наставникът на варненци Велизар Попов започна със следния състав. На вратата Илко Пиргов и пред него в защита Сашо Александров, Танко Дяков, Марко Тиаго, Александров, в средата Димитър Петков, Ели Маркес, Даниел Димов и Адемар и в атака Дончо Атанасов и Йордан Юруков. От своя страна колегата му Илие Стан също стартира с титулярните си 11. Заради големия интерес от местните фенове и преса дебют със зелено-бялата фланелка направи и най-новата придобивка на варненци бразилската златна обувка Марио Жардел.

Головете за българския състав реализираха Даниел Димов с глава след асистенция на Ели Маркес в 14-ата минута. Три по-късно, новото попълнение в тима на Велизар Попов Дончо Атанасов покачи на 2:0 в полза на Черно море. До почивката обаче домакините успяха да изравнят, а през втората част не паднаха голове.