Първенството на А група може да вземе неочакван обрат и класирането преди последния кръг да бъде пренаредено, научи Гонг от свои източници, близки до БФС. Причината е жалба от Беласица за нередовни медицински прегледи на играчи от Марек за последния мач помежду им, завършил 1:1. Според получения на терена резултат, петричани изпадат в Б група.

КОС се събира утре от 14.00 часа, за да бистри казуса. Ако жалбата на Беласица бъде удовлетворена, ще бъде присъдена служебна победа на гостите с 4:0. Ако това стане факт, сегашното класиране на дъното, което изглежда така: 13. Берое 26 т., 14. Беласица 21 т., 15. Марек 19 т., 16. Видима Раковски 18 т., ще бъде променено.

В новия си вид то би изглеждало така: 13. Берое 26 т., 14. Беласица 23 т., 15. Видима-Раковски 18, 16. Марек 18 т.

Разбира се, има вероятност жалбата на Беласица да не бъде удовлетворена. В случай, че КОС вземе страната на петричани, Берое ще се нуждае от задължителна точка срещу Локо Сф, тъй като се очаква Бела да няма проблеми и да бие Ботев у дома. Преките двубои между старозагорци и петричани са в полза на Бела, което им дава предимство при равен брой точки.

Локомотив Сф обаче се нуждае от победата в последния кръг, ако иска да запази третото място в класирането. Така мачът с Берое, преместен на стадион „Българска армия“, може да се окаже с изключителна важност за класирането.