Левски победи с 3:2 Хасково в днешната контрола между двата тима играла се на стадион „Георги Аспарухов”.

Бразилецът Зе Соарес показа доста добри изяви в дебютния си мач за „сините” шампиони и асистира за първото попадение във вратата на Хасково.

В голмайстори за домакините се превърнаха на два пъти Джайеоба – съответно в 21-та и 44-та минута, както и Минев в 66-та минута. Двата гола за Хасково бяха дело на Георги Куртев (50-та, 57-та минути).

Момчетата на Станимир Стоилов поведоха в резултата с 2:0 още през първото полувреме. Първо в 21-та минута – отличен пробив на Зе Соарес отдясно, бразилецът пусна по тревата към Джайеоба, който бележи в долния ляв ъгъл на вратата на Хасково.

Второто попадение бе дело отново на нигериеца. Той се възползва от отлично извеждащо подаване на Мариян Огнянов, след което тъмнокожият таран нахлу в наказателното поле, шутира мощно, топката рикошира в горната греда и падна зад гол линията на гостите.

Втората част предложи също доста футболни емоции на около 500-те привърженици дошли на „Георги Аспарухов”. Хасково успя да изравни след две попадения на Куртев.

5 минути след началото на втората част – възможност за гостите, центриране в наказателното поле на Левски, Куртев вкара от непосредствена близост във вратата на Георгиев, заменил Митрев на полувремето.

Второто попадение за играчите на Стамен Белчев падна седем минути по-късно след груба грешка на стража на „сините”, който не успя да се намеси, както трябва при центрирането в наказателното поле на „сините” и Куртев прати топката с глава за втори път във вратата на Георгиев.

Състезателите на Станимир Стоилов все пак се спасиха от срама, след като в 66-та минута успяха да вкарат за 3:2. След шут на Джайеоба извън наказателното поле, Белбер първоначално спаси, топката обаче стигна до Веселин Минев, който оформи крайния резултат.

Игралият отлично в този мач Зе Соарес бе заменен от треньора на Левски в 77-та минута под аплодисментите на публиката, на негово място влезе Цачев.

Бразилецът, който се очаква да бъде картотекиран за мачовете от първенството, както и за срещите от турнира за Купата на България, направи няколко много добри пробива, но нападателите на Левски не можаха да се възползват от тях.