Бразилският нападател на Левски Зе Соарес от няколко часа е на седмото небе от щастие. В Израел той научи новината, че е станал татко за първи път. Бразилецът буквално подивя от радост и с гордост съобщи новината на всички.

Специално за Гонг той разказа подробности около щастливото събитие. „Приятелката ми Алини ме дари с дъщеря. Раждането на малката Мария-Алиси стана в град Пол Алфонсо, щата Байа.”

Попитахме Зе традиционните въпроси в такива случай. Колко е високо бебето? Колко тежи? Соарес обаче не знаеше. „Чух новината за раждането на Мария-Алиси в разговор с майката на Алини. От радост онемях и забравих да питам такива подробности. Единственото, което питах как са двете дами на моя живот и ми казаха, че са добре. С Алини все още не съм говорил.”

Бразилският нападател на Левски е кръстил дъщеря си на своята баба. Сподели, че не смята скоро да доведе Алини и Мария-Алиси в България. Бебето трябва да порасне, а и сега в България е много студено. „Може би през есента с началото на новия сезон ще ги взема със себе си, заяви таткото. Страхотен момент е това човек да стане баща.

Преди няколко дни Зе купи за бебето шапчица и ританки, което ще е първият му подарък за новороденото. С Алини вече са знаели, че ще бъде момиче и затова са били готови с името на малката.

Ако в контролата с Динамо вкарам гол, ще го посветя на малката принцеса, закани се Соарес. Ако на терена са и другите бразилци, ще го отбележим с клатене на ръцете все едно люлеем бебе. Ако съм сам, може да го отбележа и като Робиньо - с пръст като биберон.

Зе Соарес е душата на бразилската група в Левски. Винаги е усмихнат и се майтапи с всички. Попитахме го дали ще се промени след като вече е баща, а той отговори: „Сега се чувствам много по-отговорен. От сега няма да се грижа само за себе си, а и за тях. Обичам ги.”