Бразилският нападател на Левски Зе Соарес ще изиграе прощалния си мач с екипа на Левски срещу испанския Виляреал, научи Дарик радио. Зе ще играе на стадион „Георги Аспарухов” в сряда вечер за последно със „синия” екип в мач от турнира Лига Европа, след което ще пътува за Украйна, където ще продължи кариерата му. Зе Соарес ще стане футболист на Металург Донецк, където играе Велизар Димитров. От Левски вече потвърдиха за трансфера.

Бразилецът ще пътува в четвъртък сутринта и ще мине в Украйна медицински прегледи. Ако всичко е наред, то Соарес ще подпише договор и няма да се връща в България.

Зе се намира в много добра форма и феновете на Левски одобряваха играта му през есенния дял от първенството. Оказа се, че кльощавия нападател е изиграл последния си мач от първенството със „синия” екип. Той е един от тези, които изпълват квотата за чужденци. Заедно с Жоазиньо и мароканците Рабех и Бензукан.

Най- запомнящо от престоя на Зе в Левски ще остане гола му срещу ЦСКА и спечелената шампионска титла тази година.

Бразилецът пропуска мача от 15-я кръг на А група срещу Сливен и двубоя от 1/16-финалите на турнира за Купата на България срещу Брестник.