Нападателят на Металург Донецк Зе Соарес отрече да е коментирал евентуалните възможности да премине в някои от българските тимове – Ботев Пловдив и Левски. Бразилецът, който носи „синята“ фланелка преди време коментира положението по следния начин.

„Не ми е приятно името ми да бъде споменавано по подобен начин. Имам договор с Металург Донецк за още шест месеца. Този клуб ми плаща заплатата. Левски и Станимир Стоилов ми дадоха шанс да играя в Европа, това беше голяма възможност за мен и семейството ми. Николай Митов пък ми е личен приятел и ми беше помощник треньор в Левски. С него станахме шампиони на България. Безкрайно съм признателен на „сините“ фенове. Помня как ме изпратиха, когато си тръгнах. Не съм разговарял с никого по този повод“, коментира любезно бразилецът.

„Прекалено уважавам всички страни. Станимир Стоилов, Левски и моите шефове от Металург, за да създавам някаква полемика“, завърши Зе Соарес.

Левски продаде бразилеца в Металург в началото на 2010 година. 29-годишният футболист има 100 мача за Левски и 9 гола. В Металург той записа до този момент 78 срещи. В последно време Зе Соарес по-често е резерва в клуба на Велизар Димитров.