Бразилският нападател на Левски Зе Соарес бе единственият, който не участва в предвиденото за днес бегово упражнение на „сините” на лагера в Ейлат. Той е почувствал болки в ахилесите и след консултация между треньора и лекарите бе решено футболистът да бъде освободен от тренировката.

След бягането двамата мароканци Рабех и Бензукан също се прибраха и не тренираха с топка. Шакиб още преживява пътуването до Тел Авив и обратно. На връщане той и д-р Великов са престояли близо четири часа на летището. Резултатите от ходенето до клиниката показват, че защитникът няма нова травма, а старата е зараснала. Бензукан ще продължи да тича, но няма да тренира с топка.

Веско Минев, Миро Иванов и Мариян Огнянов също се прибраха след бягането и не тренираха с топка. Тримата имат различни оплаквания, но в следващите дни ще тренират наравно с другите играчи.

Останалите, след бягането, направиха и тактическо занимание с игри с топка. Георги Петков (на снимката) преживя и днешните физически натоварвания. Явно новата прическа му помогна да понесе по-лесно тичането.

Старши треньорът Станимир Стоилов очаква днес развитие около бъдещето на Валери Домовчийски и Седрик Бардон. Французинът няма да става съотборник на Топузаков и Телкийски, защото треньорът на Апоел Ели Гудман търси типичен централен нападател.

От Блекбърн пък трябва да оповестят дали ще привлекат Валери Домовчийски. Ако двамата футболисти не стигнат до трансфери, то в неделя трябва да се присъединят към лагера на „сините” в Ейлат.