Старши треньорът на Ботев Враца Тони Здравков заяви след загубата от ЦСКА, че за него Александър Костадинов не е съдия.

„Изиграхме един много стойностен мач. До последно се съпротивлявахме максимално на отбора на ЦСКА, въпреки че бяхме с 10 души. Доволен съм от отбора и от показаното, защото не беше само борба, а имаше и много футбол в днешната среща“, коментира Здравков.

„Моето изгонване е излишно да го коментирам. Абсолютен двоен стандарт на човека, който дойде тук да просвири мача. Той за мен не е съдия. Ситуация за дузпа за нас - свири я, но не дава червен картон. Обратната ситуация – дузпа за ЦСКА, червен картон – дава го. Ако беше дал червения картон при 1:1, ЦСКА оставаше с 10 човека и изобщо нямаше да се стигне до ситуация пред нашата врата и да изгонят нашия футболист“, добави наставникът на Ботев.

„Не е имало идея да вадя отбора. Няма смисъл от такива неща, защото ние до последно ще се борим за оцеляването си в А група. Предстоят още мачове. Единственият проблем пред отбора е психологически. Трябва да работим върху това нещо, защото всичките момчета са с накърнено самочувствие и се чудят защо в А група могат да се случват такива неща. Решението на съдията бе да повлияе на мача, защото с това решение той повлия на 100% на мача. Червените картони предполагам бяха на четвъртия съдия на земята. Тъй като няма кой да го изгони съдията отсреща, трябваше да му покажа червен картон“, продължи треньорът на тима от Враца.

„Ние през сезона сме ощетявани, но така грубо не сме били. Не знам защо го оставят да свири. Ако не получи наказание след тази среща, няма да бъде справедливо. Ние в отбора имаме 25 футболисти и като имаме наказани използвам другите играчи. Предполагам, че в съдийската ранглиста има достатъчно съдии. Искам да свирят с еднакъв стандарт. Знам, че ще става още по-трудно и ще се борим до последно“, каза още Тони Здравков.