Радослав Здравков все пак ще води Берое в домакинството срещу Вихрен утре от 16 часа. Въпреки че напуска на два пъти клуба, Здравков е принуден да се върне в Стара Загора, тъй като при евентуално негово неявяване, делегатът на БФС няма да позволи провеждането на мача и клубът и треньорът ще бъдат наказани.

„Няма да допусна Берое да бъде наказан със служебна загуба или с нещо друго,” каза Здравков. Друга причина специалистът да се върне в Стара Загора е, че той ако не води Берое, ще последват наказания и за треньорите в детско-юношеската школа на тима.

Ситуацията е абсурдна, тъй като Здравков буквално е принуден да присъства на скамейката на тима и не може да напусне, защото няма действащо ръководство, което да приеме оставката му. Треньорът обаче не може да разтрогне по-рано от месец декември, когато е следващото заседание на Арбитражната комисия към БФС.

Здравков е длъжен по правилник да присъства на официални мачове и е принуден да плаща от собствения си джоб разходите по пътуването си и престоя си в Стара Загора. Така отпадна въпросителната кой ще определи титулярите на Берое за мача с Вихрен.

Ради Здравков ще настоява пред БФС договорът му да бъде разтрогнат възможно най-скоро.