Старши треньорът на Берое Радослав Здравков се завърна на поста си, след като миналата седмица след мача с Марек обяви, че напуска. Здравков дори води тренировката на отбора, на която присъстваха всички играчи без контузените Николай Чипев и Владислав Бежански.

Вчера старозагорски бизнесмени обявиха, че ще подпомогнат финансово Берое, докато се намери купувач на отбора. На футболистите бяха преведени по 1000 лева, след като повече от месец те не бяха получавали заплати.

„След като тези хора ми гарантираха, поне временно, че ще създадат нормални условия за тренировъчен процес и спокойствие сред футболистите, реших, че мога да се върна на работното си място”, каза Здравков за Гонг.

Той ще води Берое при гостуването на Ботев Пловдив тази събота.

Гонг се свърза и с председателя на Управителния съвет на Берое Злати Генчев:

„Засега купувач на тима няма. Не съм водил преговори с Христо Ковачки за продажба на клуба, каза Генчев.

Според непотвърдена информация обаче в началото на тази седмица Генчев се е срещнал с Ковачки и дори се е стигнало до споразумение за продажбата на клуба на крупния бизнесмен.

В момента, все още настоящият собственик, Николай Банев е в чужбина по бизнес дела и се прибира в България в петък. Ето защо, той бе оторизирал Генчев, да го представлява при евентуална сделка за продажбата на Берое.