Старши треньорът на Левски Тони Здравков обясни защо Еньо Кръстовчев и Димитър Телкийски не са в групата за мача със Славия. Двамата не взеха участие в днешната тренировка на „сините”, тъй като няма да се разчита на услугите им в срещата с „белите”.

„Първо, те двамата имат леки проблеми от мача в Ловеч. Това е причината да не тренират пълноценно тази седмица. Освен това, не са в необходимата форма, за да играят мачове, като тези които ни предстоят. Зависи от тях, дали ще могат да се възстановят за следващите две софийски дербита”, сподели Здравков.

Треньорът на „сините” от София допълни, че Владимир Гаджев ще започне мача със Славия на пейката. Халфът се завърна в групата след дълго отсъствие.

Тони Здравков не скри задоволството си от завръщането в състава и на Шакиб Бензукан. „Той тренира с нас от началото на седмицата. Пропусна само част от първата тренировка след мача в Ловеч. След като е в групата, значи ние разчитаме на него”, сподели специалистът.

В групата на Левски попадна и младият нападател Иван Цачев. Тони Здравков коментира и положението в „синята” атака. „Нормално е да има притеснения, след като голмайстор на отбора е Христо Йовов. Вие знаете, че той не е типичен нападател, а е по-скоро човекът, който може да подаде, да измисли ситуацията. Колкото до отсъствието на Кръстовчев, мога да кажа, че в мачовете, които игра имаше няколко възможности, които пропусна да реализира. Продължавам да твърдя, че ни липсва класа при централните нападатели. Те може да се обидят, но нека бъдем откровени”, отсече Тони Здравков.