Наставникът на Левски Антони Здравков коментира, че има пълно доверие за работа си в тима от „Герена“. Специалистът говори още по всички актуални теми около „сините“ преди старта на зимната им подготовка.

„Дано всички играчи да осъществят късметите, които са им се е паднали в коледните и новогодишни баници. Надявам се да забравят това, което се случи през миналата година. Радвам се, че те успяха да преодолеят това от части още миналата година. Хубаво е, че завършихме годината положително“, започна Здравков в ефира на ТВ7.

„Познавам се добре с играчите. Гласувано ми е стопроцентово доверие. В неделя стартираме подготовката. Първите 3 дни ще минат в тестове, медицински изследвания, по-малко ще бъде времето за чисто футболните неща. След това ще има лагер в Созопол, а след това в Кипър, където изцяло ще се наблегне на тактиката и контролите. Вече са определени противниците. На 16-и февруари се завръщаме в София“, сподели треньорът.

„Спокойно мога да кажа, че първите отбори в България, когато играят по между си, се получава хубав футбол. Определено има криза в софийските състави, но аз смятам, че това е временно. Пътят е един единствен: работа и пак работа. Аз мисля, че не е редно да се влагат огромни средства в чужденци, а в школите и в младите футболисти“, каза Здравков.

„Мога да коментирам Левски във времето когато аз го поех, тогава имахме проблеми в атака. Няма да е коректно да говоря за отбора преди да го поема аз, тогава друг човек го е ръководил“, обясни специалистът.

„Не си спомням съдиите да са подкрепяли отбора, имаше една ситуация в последния мач с ЦСКА за игра на Макриев с ръка в наказателното поле, но такива ситуации има много във всички мачове. Затова е футболът, за да има дискусии“, отсече Здравков.

„В Левски и ЦСКА се търсят бързи успехи. Никой в тези два тима не може да си позволи да не гони титла. Това е грешка, защото в Левски, ако се беше взело решението да се вложат парите в школата, в методисти, сега щяхме да имаме около 7 души, които да са ядрото“, завърши Здравков.